Bruun

Pianist/zanger Arjan Bruinsma brengt met BRUUN een bijzonder genre op het podium. Shaffiaanse pop-jazz: broeierige moerstaalliedjes van hoge kwaliteit. De muziek is georienteerd op jazz, tango en latin maar ook poppy en toegankelijk. In de teksten die handelen over liefde, drank, het geloof, seks en de dood wordt het leven uitbundig gevierd, en vertolken de teksten een opgewekt-nihilistische levensvisie. Een optreden van BRUUN heeft altijd een warm ‘seventies’-sfeertje.

De vergelijking met Ramses Shaffy is door het publiek al vaak gemaakt, dit door de vertolking van Arjan en ook het ‘seventies-gevoel’ van de muziek. Daarom ook de ondertitel ‘Shaffiaanse popjazz’. Mensen moeten bij BRUUN ook vaak denken aan de muziek van de film Turks Fruit en ander werk van Rogier van Otterloo.  Voorbeelden daarvan zijn te horen in de audiocompilatie onder aan deze site, met nummers als ‘Laten we dansen’ en ‘De stad Amsterdam’ en ‘Liefde’.
En, nu is er dan de eerste cd, Laten we dansen’.

 

BRUUN heeft een niet-alledaagse bezetting met piano, bas, drums, viool en fluit. En nee, deze keer eens geen gitarist. Deze muzikanten zorgen voor een prachtig totaalgeluid, dat je niet vaak hoort. De ritmesectie van bas, drums en piano zorgt voor een swingende basis, terwijl de fluit en viool als een soort ‘blazerssectie’ fungeren, terwijl beiden ook regelmatig hun solistische kwaliteiten laten horen… Daaroverheen de zang van Arjan, en dan heb je het ‘BRUUN’-geluid!

Arjan Bruinsma

Zang, piano, componist en bandleider. Zeer ervaren als pianist in diverse rock- en jazzbands.
Van huis uit klassiek geschoold, later heeft hij jazz gestudeerd op het conservatorium in Tilburg.
In het dagelijks leven is Arjan componist, audio editor en maker van reclametunes voor bedrijven, radio en TV bij het bedrijf Murekla.
Daarnaast is hij dirigent van Popkoor Trammelant in Tilburg en Popkoor Spektakel in Eindhoven.

Marjolein Kempen

Fluit en zang- Marjolein heeft Lichte Muziek gestudeerd op het Brabants Conservatorium. In 1990 slaagde ze summa cum laude. Ze studeerde verder bij o.a. Tim Moran in New Haven in de USA en nam ook zanglessen bij Liesbeth Kroese. Met zangeres/pianiste Celeste maakte Marjolein in 1998 een jazz-CD in New York. Ze maakte deel uit van de groepen Soft Parade en Bots en deed als voorprogramma van de voormalige Eurythmics een internationale tour. Ze speelt naast BRUUN nog in de formatie Flor de Amor.

Herman van Haaren

Viool, mandoline- Herman van Haaren is aanvoerder tweede violen in het Metropole Orkest. In die hoedanigheid heeft hij met talrijke grootheden samengespeeld, zoals Al Jarreau, Todd Rundgren en recent nog Jacob Collier. Aan het Brabants Conservatorium studeerde hij klassiek viool bij Katy Sebestyén. In 1986 voltooide hij zijn studie. In 1988 won Herman het Internationaal Jazz Concours van de NOS.

Tjeerd Klapwijk

Drums en percussie- Tjeerd werd aangenomen als ‘jong talent’ op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Begonnen met klassiek slagwerk en actief als rockdrummer werd hij al spoedig de jazzafdeling binnengetrokken. Hij studeerde bij Clarence Becton en vele anderen (o.a Lionel Hampton, John Clayton, Jim Raney). Uiteindelijk studeerde hij af met een ‘masters’ in jazzdrums. Tjeerd  leidt hij zijn eigen drumschool in Voorschoten.

Johan Korringa

Bassist en autodidact, begon op 13-jarige leeftijd zijn muziek carrière. Groeide op in de Beverwijkse Beat scène waar namen als Ekseption, Bintangs, Oscar Benton enz. de boventoon voerden. Speelde in veel bands met zeer uiteenlopend repertoire.

de band Bruun